Sažetak

U ovoj novoj seriji 'Foo Fighters' slave 20. godišnjicu snimajući odiseju kroz osam gradova u kojima su producirali svoj najnoviji, osmi studijski album. Osnivač 'Foo Fightersa' Dave Grohl režira seriju koja ponire u glazbenu baštinu i kulturno tkivo osam gradova: Chicaga, Austina, Nashvillea, Los Angelesa, Seattlea, New Orleansa, Washingtona i New Yorka.

Bend je snimao u legendarnim studijima koji su na neki način obilježili jedinstvenu povijest i udahnuli karakter svakoj lokaciji. U svakome gradu snimili su po jednu pjesmu u kojoj su nastupile lokalne legende. Čak su i tekstovi nastali na eksperimentalan, dosad nečuven način: Grohl je odugovlačio s njihovim pisanjem sve do posljednjega dana svake sesije puštajući da ga inspiriraju iskustva, intervjui i osobnosti, koji su postali dio procesa.

'Foo Fighters: Sonic Highways' prema Grohlovim je riječima 'ljubavno pismo povijesti američke glazbe'. Svaka epizoda ponire u identitet pojedinoga grada pokazujući kako je svako područje oblikovalo te glazbenike u njihovim formativnim godinama te kako su oni, zauzvrat, utjecali na kulturno tkivo svojih rodnih gradova.

Svaki umjetnik koji se pojavljuje u emisiji, bez obzira na žanr ili lokalitet, počeo je kao prosječan klinac s univerzalnim snom o stvaranju glazbe, uspjehu i slavi.