Sažetak

Neki članovi kraljevske obitelji odaju se društveno neprihvaćenim oblicima seksualnog zadovoljavanja, a izvjesni Michael X to snima i zatim ih ucjenjuje. Kompromitirajući su materijali u trezoru u londonskoj ispostavi banke Lloyd.

Na putu iz Maroka bivšoj manekenki Martine Love (Saffron Burrows) policija podmeće drogu, kako bi je prisilila na suradnju. Traže od nje da među svojim prijateljima nađe najsposobnije za pljačku banke.

Terryju Latheru (Jason Statham), trgovcu automobilima, posao ne ide baš najbolje. Martine, koja je zaljubljena u Terryja, predlaže mu unosan posao: zna banku u kojoj alarm neće raditi nekoliko tjedana i neće biti teško probiti prolaz do trezora. Ono što prešućuje jest pravi cilj...

Ovaj izvrstan, napet kriminalistički film, u kojemu su postupci svih protagonista uvjetovani društvenim i osobnim razlozima, a ne atraktivnošću akcijskih scena, kako je često u modernim kriminalističkim filmovima, po ritmu, priči i karakterima podsjeća na najbolje kriminalističke filmove britanske filmske tradicije.

Režirao ga je australski redatelj Roger Donaldson (The Bounty, Cocktail, The World's Fastest Indian), prema scenariju Dicka Clementa i Iana la Frenaisa, koji su bili nominirani za nagradu Edgar Allan Poe za najbolji scenarij. U filmu se kao bankovni činovnik pojavljuje Mick Jagger.

Fotogalerija