Sažetak

Napeta poput najboljih trilera, ova modernizirana adaptacija djela Williama Shakespearea, s Gerardom Butlerom i Ralphom Fiennesom u glavnim ulogama, puna je eksplozivne akcije!

Vojskovođa Koriolan (Fiennes) protivnik je demokratskih reformi, a njegovi ekstremistički stavovi izazivaju masovne pobune gladnog naroda. Zahvaljujući manipulacijama rimskih političara, ali i vlastite majke Volumnije (Vanessa Redgrave), Koriolan je protjeran iz Rima.

Kako bi se osvetio, stupa u službu ljutog neprijatelja Tulija Aufidija (Butler)...

Prva filmska adaptacija u povijesti Shakespearovog Koriolana nije i prvi susret Ralpha Fiennesa s ovom popularnom, ili bolje reći zloglasnom, tragedijom. Zloglasnom jer je najmanje puta ugledala svjetlo dana na filmskom platnu ili kazališnim daskama od svih djela poznatog pisca. No nakon što je 2000. godine odglumio Koriolana na londonskim kazališnim daskama, Ralph Fiennes je prepoznao i filmski potencijal ovog kultnog djela.

Rezultat je impresivna preslika antičke radnje u modernom vremenu s pregršt vizualnih poslastica za današnjeg gledatelja. Dovoljno je napomenuti da je već kultna scena borbe između Butlera i Fiennesa snimana čak puna dva dana.

Fotogalerija