Sažetak

Pet godina nakon zadnjeg susreta rođendanska proslava ponovno okuplja članove obične četveročlane obitelji. Počinju se pitati zašto su okrenuli leđa jedni drugima... Može li im razgovor o zakopanim obiteljskim tajnama pomoći da ubuduće jedu bez grča u želucu? Može li im neuspjela rođendanska torta pomoći da prevladaju prošlost? Film preko rituala obiteljskih objeda govori o tome koliko je važno osjećati se prihvaćenim od onih koje volimo.

Film Dane Budisavljević s puno topline i humora, iskreno i bez zadrške progovara o nerazumijevanju i neprihvaćanju različitosti u intimnom krugu jedne zagrebačke obitelji. Neuobičajene životne odluke i nekonvencionalni odabiri svih protagonista uzrok su obiteljske drame koja je na rekordnih šest rasprodanih projekcija na ZagrebDoxu uz pljesak nerijetko izmamila i suze i smijeh:

“Publika se smijala od srca kroz 90 posto projekcije, da bi na kraju pustili suzu onako radosnicu, jer ih je razniježilo. Razniježit ih je moglo sve u tom lijepom ljudskom filmu, ta činjenica da priča o normalnom nekom svijetu, svijetu od krvi i mesa, i o potrebi da se razgovara pa i onda kad se čini teško i nemoguće. Zato onaj veliki aplauz. (…) nijednog trena u filmu, u rečenicama, u slikama nije bilo ama baš ničeg ružnog i jeftinog makar nas iz dana u dan uvjeravaju da samo to postoji"
- Siniša Pavić, Novi List

"To je sofisticiran, pametan i pitak film koji o teškim temama progovara sa lakoćom koja zadivljuje"
- Nikola Strašek, filmovi.hr