Sažetak

U magičnoj eri pod velom prošlih vremena punih heroja i čudovišta, avantura, zlata i slave, jedan izniman čovjek - Beowulf - pojavljuje se da bi spasio staro dansko kraljevstvo...

Nakon što je uništio snažnog demona Grendela, na njega se obrušava besmrtni gnjev njegove nemilosrdne i zavodljive majke koja će upotrijebiti sva raspoloživa sredstva da se osveti. Epska bitka koja slijedi odzvanja stoljećima, čineći Beowulfovo ime besmrtnim.

Oscarom nagrađeni redatelj Robert Zemeckis donosi nam najstariju epsku priču na engleskom jeziku, najsuvremenijom tehnologijom, unapređujući kinoakciju čarolijom digitalne obrade. Potpuno različit od svega što ste vidjeli, za vrlo prodavanog autora New York Timesa Neila Gaimana (stripovi Mirrormask i Sandman) i scenarista, oskarovca Rogera Avarya ('Pakleni šund'), 'Beowulf' je ostvarenje desetogodišnjeg sna o ekranizaciji ovoga mita.

Zvjezdanu filmsku ekipu predvodi Ray Winstone ('Pokojni', 'Sexy Beast') u naslovnoj ulozi. Pridružuju mu se oskarovac Anthony Hopkins kao prokleti kralj Hrothgar, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman te oskarovka Angelina Jolie kao Grendelova majka.