Sažetak

Dijete koji je došlo na svijet u jeku krvave borbe, preodređeno je za velikog ratnika. A kada mu zli Khalar Zym (Stephen Lang), ubije oca, starješinu sela iz simerijanskog plemena (Ron Perlman), Conan, tada još nejaki dječak, zaklinje se mačem i prolivenom krvlju svojih ubijenih suplemenika da će se osvetiti.

Prošlo je 20-ak godina, a Conan (Jason Momoa) stasao je u snažnog i vještog ratnika, koji predvodi gusare zajedno s prijateljem Artusom (Nonso Anozie) u pljačkanju robovlasnika, uz poštovanje principa da 'nijedan čovjek ne zaslužuje da bude okovan u lance'.

Sudbina će ga spojiti sa svećenicom Tamarom (Rachel Nichols) za kojom traga i njegov stari neprijatelj, koji uz pomoć svoje kćeri, vještice Marique (Rose McGowan), želi prolti njenu nevinu krv i tako vratiti iz mrtvih svoju suprugu i uspostavi natrpirodno zlo kako bi zavladao narodom Hyborije.

Potraga koja započinje kao osobna osveta vatrenog simerijskog ratnika ubrzo se pretvara u epsku bitku protiv ljutih protivnika, užasnih čudovišta i nemogućih šansi, a Conan shvati da je on jedina nada za spas velikih nacija Hiborije pred nadirućom vladavinom nadnaravnog zla.

Nova verzija slavnog filmskog epa, priča o ratniku Conanu koji se želi osvetiti onima koji su uništili njegovo selo, remake je istoimenog kultnog ostvarenja Johna Milliusa iz 1982. godine u kojem je put prema slavi započeo Arnold Schwarzenegger.

Fotogalerija