Sažetak

Dijete holivudskih zvijezda. Ikona 'Ratova zvijezda'. Simbol mentalne bolesti. Glumica/spisateljica ogoljuje dušu u sirovoj, gorkoj, opojnoj istinitoj priči o životu na rubu, temeljenoj na kazališnoj predstavi i hit-knjizi.

Kao što pokazuje u ovoj urnebesnoj i često bolnoj izvedbi, Carrie Fisher nije samo uspješna glumica, scenaristica i spisateljica. Ona je dijete zvijezda šoubiznisa - kći je slavne glumice Debbie Reynolds i pjevača Eddieja Fishera čija je javna afera s Elizabeth Taylor uništila brak iz bajke.

Iako je odrasla okružena filmskim zvijezdama te sama vrlo rano iskusila slavu (s 19 je dobila ulogu princeze Leije u 'Ratovima zvijezda'), njezin život nije bio nešto na čemu joj se moglo zavidjeti. Suočavala se s mnogim izazovima: tragičnim vezama, ovisnostima o drogi i alkoholu, periodima odvikavanja, bipolarnim poremećajem te terapijom elektrošokovima.

Svoj uspjeh i preživljavanje u takvim okolnostima duguje svojoj nepopustljivosti, inteligenciji i prije svega herojskom smislu za humor. 'Carrie Fisher: Bez dlake na jeziku' otkriva nam ne tako blistavu stranu života jedne zvijezde. Kombinirajući crni humor i gole činjenice kako bi prikazao ljudsku stranu Carriena vrtoglavog života, ovaj film ujedno skida stigmu s psihičkih bolesnika.