Sažetak

Becca i Howie Corbett su sretan bračni par čiji se savren svijet sruši kada im sin Danny pogine. Dannyja je pogazio auto i dječak je na mjestu umro.

Becca se pokušava suočiti sa šokom. Utjehu pronalazi u druženju sa mladim crtačem stripova, Jasonom, a koji je pak krivac za nesreću njezina sina. Njezina fiksacija mladićem odvlači je od uspomene na sina dok je pak Howie neutješan i stalno u mislima na prošlosti. Corbettovi će se svaki na svoj način boriti sa uspomenama, ali i graditi svoju budućnost.

Film 'Zečja rupa' snimljen je prema drami Davida Lindsaya Abairea. Kazališnu scenu New Yorka taj je komad obogatio 2006. Bilo je to drugačije djelo, nešto čemu se poznavatelji njegova opusa nisu nadali.

To je ozbiljna priča o paru kojeg snađe nesreća, no ne ide u konvencionalnom smjeru. Pisac predstavlja glavni par bez sentimentalnosti, kao pametne i duhovite ljude za koje znate da neće patetizirati. Oni se s tragedijom nose s dozom tvrdoglavosti i sarkazma, i samo tako iznalaze spas.

Sam naslov filma asocira na poznatu rupu iz 'Alise u zemlji čudesa', prolaz u nestvarno, izvanredno iskustvo s onu stranu zbilje gdje se dešavaju nemoguće stvari. To iskustvo nerealnosti svakako je način za opisivanje osjećaja boli i tugovanja, mjesta gdje nitko ne želi biti doma i gdje su svi stranci. Nicole Kidman je predstavu spazila na Broadwayu (ulogu Becce igrala je Cynthia Nixon iz 'Seksa i grada') te je odmah znala da želi tumačiti filmsku Beccu. Za tu je ulogu nominirana za Zlatni globus te za Oscara.

Fotogalerija