Sažetak

Kad izvanzemaljci koji mrze ljude poremete Zemljine signale za kablovsku televiziju, superjunak koji ganja čudovišta mora slistiti dosadne izvanzemaljce.

Kad djevojku iz Kalifornije Susan Murphy neočekivano pogodi meteor pun svemirskog otpada, ona misteriozno naraste na 15,21 m i odmah je prozvana 'čudovištem' po imenu Ginormica. Vojska ulazi u akciju te je uhvate i drže je na tajnome vladinom posjedu.

Svijet dozna da je vojska potiho skupljala i druga čudovišta tijekom godina. Ta mješovita skupina sastoji se od briljantnoga dr. Cockroacha, doktora znanosti koji ima glavu kukca; mačističkog majmuna-ribe, Missing Linka; želatinastog i neuništivog B.O.B.-a te ličinke od 107 m po imenu Insectosaurus.

No njihovo vrijeme u zatvoru je prekinuto kada tajnoviti robot izvanzemaljac pristane na Zemlji i počne jurišati na Zemlju. Kao posljednje sredstvo, pod vodstvom generala W. R. Mongera (po očajničkom naređenju Predsjednika), mješovita skupina Čudovišta pozvana je u akciju da se bori protiv izvanzemaljaca i spasi svijet od prijetećeg uništenja.

Fotogalerija