Sažetak

Tinejdžer Percy Jackson (Logan Lerman) ima problema u školi - ali oni mu predstavljaju najmanji izazov. 21. je stoljeće, ali bogovi Olimpa išetali su sa stranica Percyjevih knjiga o grčkoj mitologiji i ušli u njegov život. Percy otkrije da mu je pravi otac Posejdon, bog mora, što znači da je sam Percy polubog - napola čovjek, napola božanstvo.

Istodobno, Zeus (Sean Bean), kralj bogova, optuži Percyja da je ukrao Zeusovu munju, izvorno oružje masovnog uništenja. Moćni su bogovi Olimpa u zavadi, što bi moglo potaknuti rat koji bi mogao zahvatiti naš cijeli planet. Sad se Percy mora pripremiti za pustolovinu života, a ulozi ne mogu biti viši. Dok se prijeteći olujni oblaci nadvijaju nad Zemljom, a njegov se vlastiti život nalazi u opasnosti, Percy putuje u posebno utočište zvano Kamp miješane krvi gdje mora naučiti kako obuzdati svoje novootkrivene moći i spriječiti razorni rat među bogovima. Ondje Percy upoznaje drugo dvoje polubogova - ratnicu Annabeth (Alexandra Daddario) koja traži svoju majku božicu Atenu (Melina Kanakaredes) te prijatelja i zaštitnika Grovera (Brandon T. Jackson), koji je zapravo hrabri, ali neiskusni satir.

Grover i Annabeth pridružuju se Percyju na nevjerojatnoj transkontinentalnoj Odiseji koja ih vodi od vrata Olimpa u visinama iznad New Yorka do slavnog holivudskog znaka, pod kojim bukte vatre Podzemlja. O tome kako će putovanje završiti ovisi sudbina cijelog svijeta - kao i život Percyjeve majke Sally (Catherine Keener) koju Percy mora izbaviti iz dubina samog pakla.

Percy Jackson: napola čovjek, napola bog, no u potpunosti junak!

Fotogalerija