Sažetak

Triler o mladiću koji radi strašnu grešku - i upada u tajnu kockarsku igru s ruskim ruletom! Obrada kultnog filma Géle Babluanija.

Film '13' prati priču mladog građevinskog radnika koji preuzima identitet mrtvaca i njegovu kovertu s uputama za tajanstveni posao koji obećava pravo bogatstvo. Ubrzo se nađe usred smrtonosnog kruga tajnih kockara koji se klade na rezultat turnira u ruskom ruletu, koji uključuje brojne igrače i visoke rizike - osobito za one koji stoje ispred obarača...

'13' je američki remake francuskog originala koji je prije par godina oduševio na Zagreb Film Festivalu. Izvanredni original snimljen u crno bijeloj tehnici drži publiku prikovanom za stolice do samog kraja. Redatelj čak nije ni pokušao podilaziti publici kako bi postigao bolji komercijalni efekt.

Remake je čisti copy-paste originala, isto kao što je Michael Haneke napravio sa svojim 'Funny Games U.S.' (2007.) s američkim glumcima, što se pokazalo kao puni pogodak. Takav je slučaj i sa '13' u kojem uvjetno sporedne uloge imaju neki od najboljih američkih i britanskih glumaca. Film svojom tematikom duboko ulazi u tamne strane ljudske psihe i ponašanja.

Fotogalerija