Sažetak

Završni nastavak Soderberghove biografije Che Guevare, priča o tragičnoj ekspediciji slavnog revolucionara u Boliviji.

1965. godine Ernesto 'Che' Guevara (Benicio Del Toro) napušta Kubu kako bi pokušao raširiti revoluciju u Boliviji. Krajem 1966. stiže u La Paz, na čelu grupice kubanskih dragovoljaca, te u nekoliko mjeseci prikuplja malu vojsku s ciljem rušenja postojeće bolivijske vlade.

No, Che će se uskoro početi suočavati s brojnim problemima: nedostatkom ljudi i namirnica, svojim pogoršanim zdravljem, te lokalnim stanovništvom koje ne dijeli njegove idealističke zanose...

Drugi dio biografskog filma o Che Guevari 'Che 2' (Che: Part Two, 2008.) Stevena Soderbergha govori o revoluciji, ali u uvjetima kad revolucionari nemaju širu narodnu podršku.

Dok u prvom dijelu Ernesto Che Guevara (Benicio Del Toro), zajedno s mladim Fidelom Castrom, na Kubi uspijeva pokrenuti revoluciju koja ja dovela do pada Batistinog autokratskog režima, u drugom dijelu Che Guevara se odriče političkih funkcija i povlastica i inkognito odlazi u Boliviju kako bi ponovio narodni bunt.

Ovdje, međutim, nailazi na nepovjerenje seljaka, pogotovo što je stranac (rodom iz Argentine). A vlast koristi američku vojnu pomoć u obučavaju specijalnih vojnih jedinica koje će krenuti u lov na 'okorjelog idealista'. U malim ulogama pojavljuju se Franka Potente i Matt Damon.

Fotogalerija