Sažetak

Proslavljeni redatelj Christopher Nolan i sjajna glumačka ekipa na čelu s Leonardom DiCapriom uvode vas u svijet snova u ovoj spektakularnoj SF pustolovini, jednom od najvećih svjetskih hitova godine.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) najbolji je u onome što radi − ekstrakciji: krađi vrijednih tajni skrivenih u ljudskoj podsvijesti dok se mozak nalazi u najranjivijoj fazi sna. Zbog svoje vještine Dom je postao vrhunski specijalist za industrijsku špijunažu, ali i bjegunac pred zakonom.

Sada će možda dobiti drugu priliku, uspije li učiniti nemoguće − usaditi ideju umjesto da je ukrade. Međutim, niti jedan plan ni ekspertiza nisu ih mogli pripremiti za opasnog neprijatelja koji unaprijed zna svaki njihov pokret - neprijatelja kojeg je samo Cobb mogao predvidjeti...

Redatelj, scenarist i producent Christopher Nolan otkrio je da je svijet filma 'Početak' počeo stvarati gotovo deset godina prije snimanja. 'Prije desetak godina postao sam fasciniran temom snova, odnosom našega života kad smo budni i našega života kad spavamo. Uvijek mi je bila zanimljiva činjenica da sve u snu – bilo to zastrašujuće, sretno ili fantastično – stvara naš um, što znači da je potencijal naše mašte nevjerojatan. Počeo sam razmišljati o tome kako bi se to moglo prenijeti na veliki akcijski film sa snažnom ljudskom dimenzijom.'

Film je gotovo jednoglasno proglašen 'kjubrikovskim remek-djelom', zaključeno je da Nolan 'vješto zamagljuje razliku između snova i stvarnosti', a to je kritičaru dalo temelja za tvrdnju da je i 'Početak' remek-djelo zamaskirano u ljetni blockbuster.' I ostali kritičari ga smatraju 'savršenim', pa samo možemo zaključiti - ovo je film iz snova!

Fotogalerija