Sažetak

Edgar Wright, redatelj kultnih hitova 'Noć glupih mrtvaca' i 'Eksplozivni murjaci', predstavlja vam najoriginalniju i najzabavniju akcijsku komediju godine – 'Scott Pilgrim protiv cijelog svijeta'!

Scott Pilgrim (Michael Cera - 'Juno', 'Superbad') šarmantni je 22-godišnjak koji nema posla, a glavna mu je zanimacija sviranje bas-gitare u garažnom bendu Sex Bob-omb. Nikad nije imao problema da pronađe curu... ali uvijek mu bio je problem kako prekinuti vezu. Sada je upoznao djevojku iz svojih snova - zanosnu Ramonu Flowers (Mary Elizabeth Winstead – 'Otporan na smrt'). No, ako je želi osvojiti, mora svladati 'malu' prepreku – njezine zle bivše! Ima ih sedam, a na umu im je samo jedno: ubiti Scotta Pilgrima!

Ono što 'Scotta Pilgrima' čini jedinstvenim doživljajem britki je humor s brdom 'geeky' popkulturnih referenci, prekrasnim manga inspiriranim animacijama i velikom količinom zabave. Glavni junak blesav je, ali nevjerojatno simpatičan mladi čovjek, čijim ćete se one-linerima i izljevima gluposti iskreno nasmijati do suza.

Kombinirajući elemente komedije, akcije, avanture i fantastike, ovo je djelo koje je u svom pristupu toliko nevjerojatno nadrealno, a opet prizemljeno gdje treba biti. Idealno je štivo za hiperaktivnu internet i gejming generaciju. Naravno, njegov pop-art senzibilitet udara ravno u srce dvadeset i nešto godišnjacima, no i stariji i mlađi bi trebali uživati, jer jednostavno pršti od goleme količine zabave.

Fotogalerija