Sažetak

Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) provode ljeto u Barceloni odsjedajući kod Vickine rodjakinje Judy.

Vicky je praktična i tradicionalna, vjerna svom pragmatičnom i rijetko romantičnom dečku Dougu. Cristina je pak spontana i nesigurna u svoje životne ciljeve, a pošto je nedavno izašla iz veze, slobodna je za nova iskustva.

Na jednoj izložbi djevojke upoznaju umjetnika Juana Antonia (Javier Bardem). Njih troje se uskoro nađu u vrtlogu strasti, vina i umjetnosti. Cristina je oduševljena, a Vicky skeptična prema novim životnim iskustvima. No, Juan Antonio još je pod dojmom nesretne ljubavi sa svojom nestabilnom bivšom ženom Marijom Elenom (Penelope Cruz).

'Vicky Cristina Barcelona' novi je film newyorškog neurotika Woodyja Allena, višestrukog Oscarovca ('Annie Hall', 'Hannah i njene sestre'). Njegova je nova muza mlada glumica Scarlett Johanssson kojoj je 'Vicky Cristina Barcelona' treća suradnja s redateljem (radili na 'Scoopu' te 'Završnom udarcu'). Javieru Bardemu, novopečenom Oscarovcu i Penelopi Cruz to je pak prva suradnja sa Allenom. Film je sniman na autentičnim lokacijama u Španjolskoj, točnije u Barceloni, a premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu 2008. godine.

Fotogalerija