Sažetak

Anna (Naomi Watts) je mlada babica koja će učiniti sve ne bi li pronašla obitelj malog siročeta, čija je majka, Ruskinja, umrla pri porodu.

Jedini je trag dnevnik pokojne, koji Annu navede na sumnjivi trag ruskog londonskog podzemlja, sve do zgodnog Nikolaija (Viggo Mortensen) koji obavlja najprljavije poslove za velikog šefa. Anna neće stati ni pod cijenu vlastitog života kad otkrije strašnu istinu, istinu koja je usmrtila mnoge mlade Anne prije nje...

Kako bi se pripremio za ovu ulogu Viggo Mortensen posjetio je Moskvu, Sankt Petersburg i proputovao je Uralom kako bi bolje upio rusku kulturu. Također se posvetio izučavanju zatvorske kulture te ruskog podzemlja, posebice Vory v Zakone bandi. Kao što mu je običaj dok snima filmove, i ovoga puta je ostao 'u liku' mnogo puta nakon radnog dana te je u nekoliko navrata posjetio lokalni pub još uvijek iscrtan lažnim tetovažama, zbog kojih su ga vlasnik i gosti zamijenili za stvarnog pripadnika ruske mafije.

Redatelj David Cronenberg stvorio je uvjerljivu i surovu dramu koje otvara prozor u svijet ruskog podzemlja, uz veliku pomoć Mortensena koji još jednom briljira u glavnoj ulozi.