Navigation Content
CSI

CSI: Crime Scene Investigation

I u 15. sezoni izvrsne američke serije, Ted Danson predvodi ekipu forenzičnih istražitelja koji danonoćno rade, češljaju mjesto zločina, skupljaju nepobitne dokaze i pronalaze djeliće slagalice koji vode do istine

INFO

GlumciMarg Helgenberger, William Petersen, Marg Helgenberger, William Petersen, George Eads, Gary Dourdan, George Eads, Eric Szmanda, Paul Guilfoyle

Sažetak

Serija 'CSI', u početku kod nas prevedena kao 'Ekipa za očevid', a odnedavno 'CSI: Las Vegas', vodeća je igrana serija u Americi koja je utrla put svojim nasljednicima i stvorila svjetski fenomen franšize CSI-a, koja uključuje CSI: Miami i CSI: NY. Sve su tri serije najgledanije u svojim terminima i nalaze se među prvih deset svih dramskih serija na američkoj televiziji. Serija se prikazuje u velikom broju zemalja svijeta, gdje su također vrlo visoko rangirane po gledanosti.

CSI je dinamična drama o ekipi forenzičara koji su obučeni da rješavaju zločine proučavajući dokaze. Danju i noću pretražuju mjesto zločina, prikupljaju nepobitne dokaze i nalaze elemente slagalice koji će riješiti slučaj.

Novi voditelj noćne smjene D. B. Russell (Ted Danson) dolazi s mjesta šefa kriminalističkog laboratorija u Seattleu. On je obiteljski čovjek i znanstvenik, ali ne štreber. Roditelji su mu bili hipiji, a on je Sherlock Holmes zapadne obale koji guta kriminalističke romane i svako mjesto zločina promatra kao priču koja čeka da je netko ispriča.

U ekipi je još nova forenzičarka Julie Finlay (Elisabeth Shue), stručnjakinja za mrlje krvi koja uvijek govori što misli bez obzira na posljedice. Nick Stokes (George Eads) je savjest ekipe i uvijek obavi posao do kraja, na što ga često potiče emocionalna povezanost sa žrtvom.

Sara Sidle, gđa Grissom (Jorja Fox), neumorno progoni zločince i moralni je kompas ekipe. Greg Sanders (Eric Szmanda) je nekadašnji otkvačeni tehničar koji sada rješava zločine oslanjajući se na iskustvo i intuiciju. Morgan Brody (Elisabeth Harnois), kći zamjenika šerifa Ecklieja koja je pekla zanat u laboratoriju u Los Angelesu, rođena je istražiteljica, ali još mora mnogo učiti o politici i obitelji.

Članovi ekipe blisko surađuju s kapetanom Jimom Brassom (Paul Guilfoyle), iskusnim detektivom koji se uvijek zauzima za forenzičare, katkad i previše; vrhunskim profesionalcem patologom dr. Albertom Robbinsom (Robert David Hall) i njegovim duhovitim pomoćnikom Davidom Phillipsom (David Berman) te s tehničarima forenzičkog laboratorija, svestranim Davidom Hodgesom (Wallace Langham) koji često ljudima ide na živce, ali uvijek napravi što treba i Henryjem Andrewsom (Jon Wellner), stručnjakom za DNK koji uvijek razbije kod.

Od samog početka emitiranja serija CSI: Las Vegas imala je iznimno mnogo nominacija za brojne ugledne nagrade, od kojih je velik broj i osvojila. Među nagradama za koje je serija bila nominirana su: Emmy, Zlatni globus, Image Award, Golden Reel, People's Choice, Screen Actors Guild, ASCAP, Writers Guild of America, Television Critics Association Award, Art Directors Guild, ASC (American Society of Cinematographers), C.A.S. (Cinema Audio Society), Saturn, Edgar, Genesis, Teen Choice, Young Artist, Visual Effects Society Award i dr.

Osim što je tijekom godina osvojila nekoliko Emmyja i drugih prestižnih američkih nagrada, serija je dobitnica i nekoliko europskih - na TV festivalu u Monte Carlu, gotovo uzastopno, pet puta proglašena je najboljom dramskom serijom, a u Španjolskoj je dvaput osvojila (uz još tri nominacije) TP de Oro za najbolju stranu seriju.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...