Navigation Content

Tajni život slonova

Tajni život slonova

Secret Life of Elephants

Iznimno zanimljiva serija puna emocija i opasnosti, smještena je u ambijent jedne od najčarobnijih afričkih lokacija

INFO

Sažetak

Karizmatični, inteligentni i s osjećajima nalik na ljudske, slonovi su uistinu zadivljujuće životinje. Otkrijte izvanredne priče o divljim slonovima u kenijskom Nacionalnom rezervatu Samburu. Tajni život slonova prati intimne priče o pojedinim slonovima koji se bore da podignu svoje obitelji, izbjegavaju sukobe i sklapaju saveze.

S pionirskim kenijskim projektom organizacije Spasimo slonove ova serija prati živote nekih od najpoznatijih i najprivlačnijih slonova na svijetu. Priča započinje rođenjem novog mladunčeta u slonovskoj obitelji Vjetrova. Serija prati prve nesigurne korake te malene slonice Lahorke dok upoznaje druge članove svojega krda, putuje na rijeku i prvi put istražuje svijet.

U jednom od najdirljivijih prizora ponašanja slonova u seriji jedna slonica ugiba u rijeci. Njezina dva mladunčeta ostaju uz tijelo na koje je naišla i najveća slonovska obitelj u rezervatu – Kraljevska. Čini se kao da je svih 50 slonova obuzeto tugom zbog smrti slonice koja je zacijelo bila bliska srodnica.

Jedno ozlijeđeno mladunče i njegova majka odvojili su se od ostatka krda. Slonić ima paraliziranu nogu i brzo upada u veliku nevolju. Njih dvoje zajedno traže društvo, ali odbijaju ih sva krda, uključujući Vjetrove. Samo će obitelj Biblijskih gradova, koja ima jednog invalidnog člana, tolerirati njihovo društvo. To je zoran prikaz kako su snažne veze između majke i njezina mladunčeta – u mnogočemu nalik na odnos majke i djeteta.

Ovo je također jedinstvena prilika da se kenijski slonovi vide očima onih koji ih najbolje poznaju. David Daballen može čak razlikovati 500 slonova. Dinamični Onesmas Kahindi, koji se bori u divljini protiv krivolova na slonove, i ekipa u kojoj su Iain i Saba Douglas-Hamilton znaju iznimno jasno predočiti tajni, čarobni svijet slonova.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...