Smjer u kojem je teče sezona engleske Premier lige više je nego jasan; ostat ćemo zakinuti za neizvjesnu borbu za naslov no zato nam slijedi vrlo zanimljiva borba za mjesta koja vode u LP naredne sezone. Tri mjesta, a pet jakih kandidata među kojima je Tottenham koji ove subote igra protiv Evertona.Spursi ovaj meč dočekuju na petoj poziciji Premiershipa, sa tri boda manje od četvrtog Liverpoola i sa dva boda više od šestog Arsenala. Man United i Chelsea drže drugu i treću poziciju na tablici sa nevelikom prednošću u odnosu na Tottenham, definitivno su u dometu Dele Alija i društva. 

Tottenham je na pravi način zatvorio 2017. godinu, u periodu od par dana prije Božića pa do prošlog vikenda Spursi su odigrali pet utakmica i četiri puta slavili, samo je West Ham izvukao remi. Tottenham je devetog rujna gostovao na Goodisonu i lako pobjedio tada vrlo slabog Evertona, Harry Kane i Eriksen bili su neumoljivi. Everton je u međuvremenu promijenio trenera, stigao je Sam Allardyce pod koji je Everton imao jedan dobar period i zahvaljujući nizu pozitivnih rezultata pobjegao iz opasne zone. No, 'medeni mjesec' sa novim trenerom je prošao, a Everton je opet uronio u krizu – bilježi pet susreta bez pobjede, ima iza sebe tri poraza u nizu, a zadnji od gradskog rivala Liverpoola u kupu.

Uzimaju li Spursi novi prvenstveni trobod za možebitni skok na četvrto mjesto PL i hoće li zaigrati Nikola Vlašić pogledajte na kanalu SportKlub 1 ili putem PPV usluge.