Navigation Content

Zakon i red: Odjel za žrtve

Zakon i red: Odjel za žrtve

Law & Order: Special Victims Unit

Pratimo 17. sezonu najdugovječnije dramske serije, koja se trenutačno prikazuje na malim ekranima, koja prati detektive njujorškoga Odjela za žrtve koji istražuju seksualne zločine

INFO

GlumciMariska Hargitay, Ice T , Kelli Giddish, Peter Scanavino, Raúl Esparza

Sažetak

Narednica Olivia Benson (Mariska Hargitay) vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega i svačega. Premda je veoma empatična i poslu pristupa profesionalno, istodobno se bori s demonima iz prošlosti, ali i strepi pred budućnosti, pa stoga suosjeća sa svakom žrtvom te joj nastoji pomoći.

Za ulogu Olivije Benson Mariska Hargitay osam je puta nominirana za nagradu Emmy u kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji, kojom je 2006. i ovjenčana. U istoj je kategoriji šest puta nominirana za nagradu Udruženja američkih glumaca te dvaput za Zlatni globus, koji je dobila 2005. Triput je osvojila nagradu Gracie Allen u kategoriji glavne glumice, i to 2004., 2009. i 2014. Godine 2013. dobila je i zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Detektiv Odafin Fin Tutuola (Ice T), poznat je po svojem britkom smislu za humor i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama.

Detektivka Amanda Rollins (Kelli Giddish) predanim se radom dokazala u odjelu, no svejedno se mora hvatati ukoštac s problemima s kojima se svakodnevno susreće na poslu. Detektiv Dominick Sonny Carisi (Peter Scanavino) u ekipu unosi svježinu i osebujan pristup istragama.
Pomoćnik okružnog tužioca Rafael Barba (Raúl Esparza) izvrsni je odvjetnik koji se odgovorno i gorljivo nastoji izboriti za pravdu žrtava seksualnih zločina.

Gostujući glumci u serijalu već niz godina dobivaju mnogobrojna priznanja. Nagradu Emmy u kategoriji najbolje gostujuće glumice u dramskoj seriji osvojile su Ann-Margret (2010.), Ellen Burstyn (2009.), Cynthia Nixon (2008.), Leslie Caron (2007.) i Amanda Plummer (2005.), a od nominiranih glumaca valja izdvojiti Brendu Blethyn, Carol Burnett, Robina Williamsa, Marciu Gay Harden, Angelu Lansbury, Marlee Matlin, Mare Winningham, Barbaru Barrie, Marthu Plimpton, Jane Alexander i Tracy Pollan.

Godine 2015. serija Zakon i red: Odjel za žrtve" osvojila je nagradu zaklade "Imagen" za najbolju seriju u udarnom terminu, i to na temelju afirmativnog prikaza Hispanoamerikanaca u medijima.
Godine 2012. serija je ovjenčana nagradom NAACP Image za najbolju dramsku seriju. U kategoriji najboljega glumca tu je nagradu dobio Ice T, (2002.) a u kategoriji najboljega sporednoga glumca Delroy Lindo (2010.)

Od četrnaest nominiranih epizoda, šest ih je osvojilo nagradu Prism, i to zbog izvanrednog prikaza zloporabe droga i psihičkih bolesti. Tri epizode serije nominirane su za nagradu GLAAD Media, za najbolji prikaz LGBT zajednice. "Zakon i red: Odjel za žrtve" deset je puta nominiran za nagradu Edgar Allan Poe, i to u kategoriji najbolje epizode, koju je dvaput i osvojio.

"Zakon i red" svjetski je poznata franšiza koju su producirali Wolf Films i Universal Television, a do današnjeg ju je dana otkupilo više od 250 televizijskih kuća diljem svijeta.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...