Zadnji susret 11. kola francuske nogometne lige igrau dva geografski najudaljenija francuska prvoligaša, sastaju se Lille i Olympique Marseille. I Lille i Marseille su u ovom času ekipe 'u stvaranju' s tim da su taj proces ušli sa bitno različitim premisama. Olympique je sredinom prošle sezone za relativno malu cifru od 45 mil eura i obećanje da će još investirati, kupio izvjesni američki biznismen McCourt s namjerom da vrati Olimpijce u vrh Le Championnata. Ideja je da Olympique u narednim sezonama igra Ligu prvaka i tako oplodi investirani novac. Olympique je u tu svrhu doveo niz iskusnih igrača; prošle sezone Payeta, Sertića i Evru, a ove su na Velodrome stigli Mitroglou, Thauvin, Gustavo, Germain, Rami, Mandanda... Olympique sada ima jednu od najstarijih momčadi Ligue 1, a nakon deset odigranih kola drži tek petu poziciju lige. 

Lille se odlučio za drugačiji put prema vrhu. Zapravo, svoj smjer je odredio dovođenjem Marcela Bielse za trenera poznatog pod nadimkom El Loco... Bielsa je graditelj i sa Lillom je započeo novi projekt koji bi polodove trebao davati tek u narednim sezonama. Lille je ove sezone doveo niz novih talenata za ukupnu sumu višu od 60 mil eura, sve od reda vrlo mladi igrači. Lille ima daleko najmlađu momčad lige sa prosjekom od tek nešto višim od 22 godine! 

Karijere trenera Olympiquea Rudi Garcie i Marcela Bielse se prilično prepliću, obojica su trenirala i Lille i Marseille, a obojici je Payet bio glavni igrač. Sada se nalaze u istim, a opet bitno različitim ulogama...

Lille protiv Olympiquea, Bielsa protiv Garcie na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.