Navigation Content

Istina o Pearl Harboru

Istina o Pearl Harboru
PON u 21:55ViaHistory

Pearl Harbor: The Truth

Zanimljiv dokumentarac baca novo svjetlo na tragediju koja se dogodila u Pearl Harboru

INFO

Sažetak

Poslije poražavajućeg napada na Pearl Harbor 1941. godine, opći se šok brzo pretvorio u bijes. U napadu je poginulo 2403 Amerikanaca. Kako je moguće da mornarica nije predvidjela napad? Nekog su morali optužiti - i uskoro su pronašli krivca.

Ovaj dokumentarac istražuje kako su washingtonska vojna komisija i administracija predsjednika Roosevelta žrtvenog jarca pronašli u admiralu Husbandu Kimmelu, zapovjedniku Pacifičke flote. Kimmelova karijera brutalno je uništena u očajničkom pokušaju prikrivanja obavještajnih pogrešaka i registra pogrešaka. Kimmelova obitelj ustraje na njegovoj nevinosti. 

Otkriveni dokumenti te razgovori s obavještajnim stručnjacima, bivšim američkim admiralima i vodećim povjesničarima, bacaju novo svjetlo na tragediju koja se dogodila u Pearl Harboru. Dok se Kimmelova obitelj bori da mu se vrati čin, pogledajte priču o čovjeku koji je bio voljan žrtvovati se za svoju zemlju, koja je na kraju žrtvovala njega.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...