Navigation Content

Umorstva u Midsomeru

Umorstva u Midsomeru
PET u 20:05HRT2

Midsomer Murders

Ukradeni kriminalistički roman, magija među slavnima, pučki festival i predstavljanje novog engleskog pjenušca postaju pozadina za ubojstvo i kaos kad se Barnaby i Nelson vrate u prelijep, ali ubojit midsomerski krajolik u 17. sezoni popularne serije

INFO

GlumciNeil Dudgeon, Gwilym Lee, Tamzin Malleson, Fiona Dolman

Sažetak

Neil Dudgeon i Gwilym Lee glume višeg inspektora Johna Barnabyja i narednika Charlieja Nelsona u četiri nova dvosatna nastavka. Pomaže im patologinja dr. Kate Wilding koju glumi Tamzin Malleson. U privatnom životu, Barnaby i njegova žena Sara (Fiona Dolman) moraju se snalaziti kao mladi roditelji malene Betty, a tu je i Barnabyjev voljeni ljubimac, pas Sykes.

U prvoj epizodi na festivalu kriminalističke književnosti ukraden je novootkriveni roman pokojnog midsomerskog pisca a jednu je ženu ubio rulet pod strujom. Na početku drugog nastavka voditeljica pivnice zdrobljena je tijekom magičarske predstave, a Barnaby i Nelson otkriju sukob između seoske crkve i starih poganskih tradicija. U trećoj epizodi balada koju je proslavio pokojni, nikad prežaljeni pjevač mogla bi biti nadahnuće za ubojstvo, a u posljednjem nastavku predstavljanje pjenušca izgubi čar kad se u čašama nađe otrov.

Kao i uvijek, epizode okupljaju zvjezdanu postavu gostujućih glumaca među kojima su Joe Absolom, Dean Andrews, Claire Bloom, Mark Bonnar, Daniel Brocklebank, Amanda Burton, Rosie Cavaliero, Ruth Gemmell, Lucie Jones, Adam Kotz, Naoko Mori, Lloyd Owen, Clarke Peters, Andrew-Lee Potts, Jack Shepherd, Una Stubbs, Georgia Taylor i Lia Williams.

Unatoč slikovitom krajoliku u Midsomeru je više od tristo ljudi prijevremeno umrlo. Među bizarnim i krvavim ubojitim instrumentima od početka serije su neispravni mikrofon iz kojeg trese struja, otrovna žaba, francuska giljotina, igla za šešir, bočice zimnice, toranj starih novina, vodoriga i police midsomerskog sira s plemenitom plijesni!

"Umorstva u Midsomeru" imaju sjajnu gledanost na ITV-u i jedan su od najboljih britanskih izvoznih programa. Veoma su popularna i na Facebooku, gdje službena stranica ima više od 150.000 pratitelja.
Godine 2014., "Umorstva u Midsomeru" postala su prva televizijska serija koja je dobila prestižnu nagradu Crime Thriller Award u kategoriji legendi. Nagrada, koju su ranije dobili vrhunski pisci krimića P. D. James, Lee Child, Colin Dexter i Agatha Christie, dodijeljena je dugotrajnoj seriji kao znak priznanja za doprinos kriminalističkom žanru.
Scenarij novih nastavaka "Umorstava u Midsomeru", prema romanima Caroline Graham, napisali su Chris Murray, Rachel Cuperman i Sally Griffiths, Paul Logue i Lisa Holdsworth, a redatelji Alex Pillai, Charles Palmer, Renny Rye i Nick Laughland. Producent je Phil Hunter, a izvršna producentica Jo Wright.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...