Navigation Content

Isušivanje potopljenoga piratskog grada

Isušivanje potopljenoga piratskog grada

Drain The Sunken Pirate City

Dr. Jon Henderson najnovijim znanstvenim metodama istražuje tajne legendarnog piratskog grada Port Royala

INFO

Sažetak

Skrivene pod vodama Kingston Harboura, na Jamajci leže ruševine najvećega piratskoga grada svih vremena, Port Royala. Zbog svoje reputacije vezane za ekstravaganciju, piće i prostitutke, poznat je kao 'najgori grad na zemlji'.

Sedmog lipnja 1692. potres nakon kojeg je uslijedio tsunami uništio je Port Royal; dvije trećine grada za nekoliko je minuta progutalo more, a u toj je katastrofi i neposredno nakon nje poginulo 5000 ljudi. 

Port Royal ponovno je otkriven u 19. stoljeću i otada su u brojim iskopavanjima otkrivene ruševne zgrade i piratsko blago. No sada arheolog dr. Jon Henderson rabi najnovije znanstvene metode istraživanja i visoku tehnologiju kako bi prvi put otkrio čitav ovaj potonuli grad koji se prostire na 13 hektara. Vidjet ćemo nove prikaze Port Royala i njegova razornoga kraja. 

Doslovno ćemo isušiti grad i obnoviti ga računalnom grafikom kako bismo riješili neke od njegovih dugogodišnjih misterija. 

Kako je dom izvornih pirata na Karibima postao glavni grad trgovine Novog svijeta? Gdje se sada nalaze potopljene tvrđave iz 17. stoljeća? I kako je pijesak, na kojem je izgrađen Port Royal, bio geološka katastrofa koja samo čeka trenutak da se dogodi?
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...