Navigation Content

Rat koji je promijenio svijet

Rat koji je promijenio svijet

The War That Changed The World

Pratimo evoluciju Mao Ce-tungova uspona na vlast i njegova stvaranja nove Kine

INFO

Sažetak

Kad je Japan 1931. napao Mandžuriju, Kina je bila nestabilna republika. Vojskovođe su kontrolirali većinu zemlje, Komunistička partija bila je manji pokret bez ikakve moći, a Mao Ce-tung, tada nepoznati sin seljaka iz Hunana, radio je kao pomoćnik u knjižnici.

Do 1945., kad je Japan bio poražen, Mao je postao predsjednik Komunističke partije koja je bila spremna preuzeti vlast, što joj je i uspjelo. Nova je Kina promijenila svijet, a njen je nastanak omogućio rat protiv Japana.

Serija objašnjava kako - kroz pripovijedanje o borbi protiv japanske agresije i paralelnoj povijesti uspona predsjednika Mao Ce-tunga i Komunističke partije.

Stvaranje nove Kine dio je te priče. Moderna Kina i njeni odnosi sa susjednim zemljama ne mogu se razumjeti ukoliko ne znamo što se dogodilo u ratu koji je promijenio svijet.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...