24. kolo MAXtv Prve lige donosi nam treći ovosezonski jadranski derbi, dvoboj Hajduka i Rijeke koji za oba sastava stiže u vrlo delikatnom trenutku sezone. Rijeka juri prema naslovu i niže isključivo pobjede, no Dinamo je prati na distanci od šest bodova, čuvajući tako nadu da u međusobnim dvobojima može anulirati prednost Riječana. Kekov sastav ne smije gubiti bodove i treba mu pobjeda na Poljudu, no i Hajduk ima svoje račune!Nogometaši Hajduka bit će u neobičnoj situaciji ove subote; zaustave li svog jadranskog rivala Rijeku, indirektno će pomoći svom najvećem rivalu Dinamu! Hajduk se tako našao u poziciji da direktno utječe na rasplet borbe za naslov, a ostaje nam vidjeti kojem će rivalu na koncu pomoći, a kojem odmoći. Bili naravno igraju samo za sebe jer se bore s Osijekom za treću poziciju Prve lige, no svejedno će spomenuta dvojba biti prisutna.

Rijeka je ove sezone dva puta pobijedila Hajduk, a zadnji pozitivan skor protiv Kekove momčadi Hajduk je upisao početkom prošle sezone. Na pobjedu protiv Rijeke navijači Hajduka čekaju već nekoliko godina, a odsutnost kartoniranih Vešovića i osobito Ristovskog, najboljeg igrača Prve lige, definitivno povećava šanse Bilih. Ključne figure riječkog sastava nekadašnji su igrači Hajduka koji su, zbog tada teških financijskih okolnosti, prerano napustili Poljud; Elez drži obranu, Bradarić sredinu, a Andrijašević napad Rijeke. Spomenuti se trojac ove subote vraća na Poljud igrati vjerojatno najvažniju utakmicu u dresu Rijeke protiv svog matičnog kluba; pobijede li još jednom Majstora s Mora, put prema naslovu bit će im širom otvoren!

Mogu li Vlašić i ostali ipak zaustaviti Rijeku i tako borbu za naslov učiniti još zanimljivijom, pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem MAXtv To Go usluge.