Eliminacijska faza nogometne Lige prvaka nije mogla početi spektakularnije; na PSG-ov Park prinčeva stiže moćna Barcelona u prvom susretu osmine finala LP. Bit će to četvrto sučeljavanje PSG-a i Barce u Ligi prvaka u razmaku od svega par godina, a do sada su baš svaki put deblji kraj izvukli Parižani. U travnju 2013. Barca i PSG su se prvi put susreli u LP; bilo je to odlično četvrtfinale, a Barca je prošla dalje nakon dva remija i boljeg gostujućeg skora. Godinu poslije PSG je uspio pobijediti Barcelonu u domaćem susretu u skupini, da bi izgubio potom izgubio na Camp Nou, a još godinu poslije Barca je dva puta pobijedila pariški sastav u još jednom četvrtfinalu. 

PSG već ima mali kompleks u odnosu na katalonsku momčad, a slična bi se stvar mogla reći i za novog trenera pariške ekipe, Unaija Emeryja. Naime, Bask je do sada kao trener (Sevilla, Valencia) svoje momčad vodio čak 19 puta protiv Barcelone i niti jednom nije uspio pobijediti! Ta statistička crtica ružno izgleda za Emeryja, no vjerojatno djeluje i motivirajuće... Emeryjev se PSG dosta popravio u odnosu na sami početak sezone, vidi se da su Cavani i ostali pohvatali ideje novog trenera no veliko je pitanje mogu li se Parižani nositi s Barcom. Blaugrana je trenutačno u vrlo dobroj na momente i odličnoj formi, napadački trozubac Neymar-Messi-Suarez funkcionira sjajno te na tjednoj bazi isporučuje nevjerojatne akcije i strašne golove. 

Barca stiže po rezultat koji garantira miran uzvrat, a PSG se nada steći bilo kakvu prednost; kako će proteći okršaj na Parku prinčeva, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.