Navigation Content

Knjiga o džungli

Knjiga o džungli

The Jungle Book

Najomiljenija ekranizacija klasične priče velikog engleskog književnika Rudyarda Kiplinga

INFO

RedateljWolfgang Reitherman

Sažetak

Petogodišnji Mowgli ostavljen je u šumi nakon nesreće i usvojili su ga i odgojili vukovi. Kako dječak odrasta, pantera Bagheera shvaća da Mowgli mora biti vraćen među ljude.

No njihov prijatelj medvjed Baloo misli da bi dječak trebao ostati među svojim prijateljima u džungli, koja im pruža sve što požele. Mudra Bagheera zna da je Mowgli u opasnosti od tigra Sherea Khana, koji mrzi sve ljude.

Jednoga dana Mowgli pobjegne dublje u džunglu te doživi neugodne susrete sa zmijom Kaaom i tigrom Khanom, ali ga spasi djevojčica Kitty, koja ga odvede u obližnje selo...

Uz popriličan odmak od predloška velikog engleskog književnika Rudyarda Kiplinga, 'Knjiga o džungli' iz 1967. posljednji je film koji je producirao Walt Disney, preminuvši u vrijeme njegova nastajanja te je svakako omiljena ekranizacija ove klasične priče i najljepša uspomena na Walta Disneyja.

Sa svega četiri milijuna utrošenih dolara, film se studiju višestruko isplatio. U kinima je prvi put prikazan 1967., da bi se zbog popularnosti ponovno našao u kinima još čak četiri puta – 1978., 1984. i 1990. u Americi te osamdesetih i u Europi. S ukupnom zaradom od 205 milijuna dolara u svijetu, animacija se našla među 30 najuspješnijih filmova svih vremena u SAD-u.

Pjesma, koju još i danas pjevušimo, 'The Bare Necessities' nagrađena je Oscarom, a, zanimljivo, jedan od najvećih holivudskih glumaca, Gregory Peck, bio je veliki zagovornik toga da film bude nominiran za Oscar u kategoriji najboljeg filma.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...