Navigation Content

Dietrich i Garbo: Anđeo i Božanstvena

Dietrich i Garbo: Anđeo i Božanstvena

Dietrich - Garbo, the Angel and the Divine

Gledamo intimne portrete dviju žena koje su zauvijek promijenile erotsku maštu cijele jedne ere

INFO

Sažetak

One nisu samo dvije filmske legende. Marlene Dietrich i Greta Garbo utjelovljenje su filma. Te dvije ikone, simboli bezvremena glamura, svojom su egzotičnošću i hrabrošću zauvijek promijenile erotsku maštu cijele jedne ere.

Njihovo je suparništvo na filmu dobro poznato. U zlatno doba holivudske kinematografije studiji Paramount i MGM uporno su im davali slične uloge i tako ih gurali u dvoboj za naslov kraljice kinoblagajni. Obje su zvijezde sudjelovale u tom nadmetanju i tijekom svojih karijera nastojale izgraditi mit o sebi.

Božanska Greta Garbo: prelijepa, distancirana, nedosežna.

Anđeoska Marlene Dietrich: zavodljiva, očaravajuća, eksplozivna.

Špijunirale su jedna drugu cijeli život premda se nikad nisu upoznale. Jedino su se srele na jednoj od zabava Orsona Wellesa 1941. Hladno su se pozdravile i to je bilo sve.

No završava li priča doista tako? Američka novinarka Diana McLellan, autorica knjige 'Djevojke: Sapfa ide u Hollywood', otkrila je da su se dvije glumice zapravo upoznale tijekom snimanja filma 'Ulica bez radosti' Georga Wilhelma Pabsta u Berlinu 1925. Navodno su se upustile u kratkotrajnu romansu koja je loše završila. Taj neuspjeh potaknuo je njihovo nemilosrdno nadmetanje i pomogao oblikovati njihov imidž razigrane Marlene protiv neuhvatljive Grete.

S obzirom na tu novootkrivenu ljubavnu epizodu, ovaj film baca novo svjetlo na strastveni dvoboj između Marlene Dietrich i Grete Garbo.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...