U srijedu navečer Rangersi iz Glasgowa igraju svoju pretposljednju utakmicu u 2016. godini; ekipa s Ibroxa gostuje kod St. Johnstona u gradu Perthu smještenom u centralnoj Škotskoj.Rangersi igraju svoju povratničku sezonu u prvoj škotskoj ligi i ide im dobro. Kenny Miller i društvo trenutno drže drugu poziciju na tablici lige, što je zapravo njihov realni maksimum budući da je vodeći Celtic nedodirljiv – nakon 19 odigranih kola Celtic je i dalje neporažen... Većinu ovosezonskih bodova Rangers je osvojio bez sudjelovanja našeg Nike Kranjčara koji se nakon odličnog starta teško ozlijedio i izbivat će do kraja sezone. 

St. Johnston nikako neće bit lak protivnik Rangersima. Iako povijesno spada u skupinu srednje jakih škotskih klubova, zadnjih godina St. Johnston upisuje vrlo dobre rezultate pa je tako posljednje četiri sezone igrao kvalifikacije za Europsku ligu, s manje ili više uspjeha. U navedenom periodu St. Johnston se profilirao kao klub gornjeg dijela škotskog Premiershipa, što je za njih nemali uspjeh. 

Koncem listopada Rangers nije uspio pobijediti St. Johnston na Ibroxu, a hoće li mu to poći za rukom na McDiarmid Parku, pogledajte na kanalu SportKlub 2.