Navigation Content

Gnothi seauton - Upoznati samog sebe

Gnothi seauton - Upoznati samog sebe

Gnothi Seauton - Upoznati samog sebe

Nevjerojatan uspjeh obitelji Kostelić najbolja je pozitivna priča hrvatskog sporta i priča o jednoj od najvećih sportskih obitelji u povijesti skijanja ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu

INFO

Sažetak

Autor filma Bruno Kovačević snimao je Janicu i Ivicu Kostelić 23 godine, od samih njihovih početaka, kada nitko nije mogao pretpostaviti da će zahvaljujući njima Hrvatska, zemlja bez snijega, biti ovjenčana s 10 olimpijskih medalja u skijanju.

Prvi kadrovi filma snimljeni su kada je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro.

'Gnothi seauton - Upoznaj samoga sebe' najgledaniji je sportski dokumentarni film prikazan u hrvatskim kinima, te jedan od najgledanijih domaćih i stranih dokumentarnih filmova gledanih kod nas u posljednjih 25 godina. Prikazivan diljem Hrvatske, oduševio je brojne gledatelje svojom neponovljivom pričom.

Osim u Hrvatskoj, film je izazvao odlične reakcije i dobio vrijedna priznanja u inozemstvu. Nakon kandidature za Academy Awards 2016. u kategoriji dokumentarnog filma, film je prikazivan čak tri dana na američkoj premijeri u Los Angelesu.

Nakon toga osvojio je nagradu za najbolji film u svojoj kategoriji na Worldfestu u Houstonu, u konkurenciji 600 filmova. Film je odabran za prikazivanje za Dan hrvatskog filma u Kataru, u Dohi, a nakon toga se plasirao na londonski The Raindance Film Festival.

Svjetska priznanja dokaz su da snažna životna priča o obitelji Kostelić ne poznaje granice, a gledatelji izvan Hrvatske emotivno su reagirali na jedinstven prikaz snage, volje i upornosti koje su glavni akteri pokazali svojim životnim i sportskim primjerom.

Film o neponovljivoj obitelji Kostelić 'Gnothi seauton' nedavno je dobio i nagradu Sportskih novosti za promociju hrvatskog sporta. Nagrada Sportskih novosti za najbolje sportaše Hrvatske dodjeljuje se već 65 godina, a u izboru sudjeluje 355 novinara iz 57 redakcija.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...