Navigation Content

Lyndon B. Johnson: Kennedyjev nasljednik

Lyndon B. Johnson: Kennedyjev nasljednik

Lyndon B Johnson - Succeeding Kennedy

Otkrivamo kako je Lyndon B. Johnson uspio održati vladu i zemlju nakon šoka zbog atentata na Johna F. Kennedyja

INFO

Sažetak

Nakon atentata na J. F. Kennedyja, Lyndon B. Johnson iznenada je postao vođa i našao se pod povećalom javnosti. Iz današnje perspektive, Johnsona više nego ikad smatraju političkim pionirom.

Pomoću dosad neobjavljenih zvučnih snimaka i obilja rijetkih arhivskih spisa, doznajemo u kakvoj se situaciji našao nakon atentata i kako je uspio na okupu održati vladu i zemlju koja je bila u šoku. Zaslužan je za drugu najvažniju prekretnicu u američkom društvu i unutarnjoj politici nakon Rooseveltova New Deala.

Svojim Velikim društvenim programom i Zakonom o građanskim pravima te Zakonom o pravu glasa, kao i zdravstvenim programima Medicare i Medicaid, upravo je on omogućio zakone koji su sve do današnjeg dana zauvijek promijenili američko društvo.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...