Navigation Content

Downton Abbey

Downton Abbey

Downton Abbey

Vraćamo se u raskošno okruženje Downton Abbeyja u šestoj i posljednjoj sezoni ove nagrađivane hit dramske serije koja je postigla izniman svjetski uspjeh

INFO

GlumciMaggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery

Sažetak

Kako se naše druženje s obitelji Crawley primiče kraju i napokon naziremo kako će svi završiti, obitelj i posluga koja radi za nju ostaju neraskidivo povezani suočavajući se s novim izazovima i kročivši novim životnim putovima u svijetu koji se brzo mijenja.

Tajne i zavade dovode u pitanje obiteljsko jedinstvo, a posluga se pokušava nositi s društvenim promjenama koje im ugrožavaju  budućnost. Posljednja sezona ove višestruko nagrađivane serije slijedi životne putove naših omiljenih likova koji se bore da ostvare svoju životnu sreću.

Hoće li Mary odabrati pravi put? Hoće li njezina sestra Edith konačno dobiti priliku za sreću?! Hoće li Carson i gospođa Hughes doista stati pred oltar? I hoće li Anna i Bates uspjeti preskočiti mnogostruke prepreke koje su se pružile pred njima?

Ova je sezona prepuna uspona i padova, radosti i tuge, a gledatelji diljem svijeta su je zavoljeli upravo zbog te velike lepeze emocija. Dodatnu čar svemu daje spoznaja da se bližimo kraju te ćemo otkriti kako su završile sve njihove priče.

Život obitelji Crawley i njene posluge na edvardijanskom vlastelinskom imanju Downton Abbey započeli smo pratiti 1912. godine, u doba previranja pred Prvi svjetski rat.

Druga sezona započela je 1916., u vrijeme Prvog svjetskog rata, koji je u mnogočemu promijenio život u Downtonu.

Treća sezona zbivala se od proljeća 1920. godine, nakon kataklizme Prvog svjetskog rata, koji je tragično promijenio sudbine protagonista serije.

Četvrta sezona odvela nas je u 1922. godinu, kad su se lude dvadesete razmahale svom silinom i unijele promjene u cijelom Downtonu, a peta u 1924. godinu, kada je nova laburistička vlada započela s promjenama koje su se osjetile diljem zemlje.

Šesta sezona započinje 1925., a završava dočekom 1926. godine.

Scenarij oskarovca Juliana Fellowesa, iznimne interpretacije poznatih britanskih glumaca, predivne lokacije (dvorac Highclere u Berkshireu) i raskošni kostimi pridonijeli su tome da Downton Abbey postane najuspješnija kostimirana britanska serija u posljednjih četrdesetak godina, a nagrade i nominacije za najprestižnije svjetske nagrade, kao i ugledne strukovne nagrade, nizale su se svake sezone.

Već u prvoj sezoni Downton Abbey je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao serija s najvećim brojem pozitivnih kritika, nakon druge sezone srušio je rekord po broju nominacija u povijesti Primetime Emmyja, a nakon treće postao je jedna od najgledanijih serija u svijetu.

Ukupno je osvojio 55 nagrada, među kojima su tri Zlatna globusa, 15 Primetime Emmyja i dvije BAFTA-e, uz još 209 nominacija za ugledne svjetske nagrade.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...