Navigation Content

Najveći svjetski brodograditelji

Najveći svjetski brodograditelji

World's biggest shipbuilders

Pratimo put dvije ekipe pionirskih brodograditelja koje rade za Maersk, najveću brodarsku tvrtku na svijetu

INFO

Sažetak

Ekskluzivnim pristupom svakoj fazi dizajna, izgradnje i porinuća, ovaj serijal od šest epizoda započinje u južnokorejskim brodogradilištima Okpo i Sungdong.

U njima rade dvije internacionalne ekipe radnika, od kojih jedna radi na izgradnji divovskog tankera Maersk Tangier koji je dug kao dva nogometna igrališta, a druga na izgradnji najveće svjetske platforme XLE4.

Ekipa koja radi na izgradnji platforme obilježila je početak montaže tradicionalnom ceremonijom kolača od riže, a ekipa koja radi na izgradnji tankera dovlači blok motora težak 285 tona koji se mora postaviti na svoje mjesto.

No kako radovi sve više napreduju, neispravno zavareni spojevi uzrokuju ozbiljne zastoje za ekipu koja radi na platformi, a za to vrijeme brodogradilišta se pripremaju za potencijalno smrtonosni tajfun koji im se opasno približava.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...