Navigation Content

Intervju s vampirom

Intervju s vampirom

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Tom Cruise i Brad Pitt u fantastičnoj horor drami cijenjenog Neila Jordana, raskošnoj adaptaciji romana Anne Rice

INFO

RedateljNeil Jordan

Glumci Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst, Antonio Banderas, Christian Slater, Stephen Rea

Sažetak

Vampir Lestat (Tom Cruise) je besmrtan, točnije bezvremenski. Ne zna svoje godine i za njega je svijet beskrajan i beskonačan. Lestat živi u rijeci krvi koja je nužna za njegovo postojanje, a kada zaželi, svojim žrtvama daruje vječni život htjele one to ili ne.

U Lestatov život potkraj 18. stoljeća ulazi Luis (Brad Pitt), čovjek koji je uništen zbog gubitka žene i kćeri. Iako Luis postaje besmrtan, on će pokušati spriječiti bezdušnog Lestata u neumoljivu uništavanju ljudi.

Dvije stotine godina kasnije, u San Franciscu 20. stoljeća, Luis je svoju priču odlučio ispričati mladom novinaru (Christian Slater) - vampirsku priču o želji, ljubavi, tuzi, strahu i ekstazi. Novinar je napisao reportažu koja je postala glasovita pod naslovom 'Intervju s vampirom'.

Film Neila Jordana prva je ekranizacija glasovitih "Vampirskih kronika" što ih je napisala Anne Rice 1976. Iako pripada žanru strave i užasa, Jordanov film je ipak, kao i literatura Anne Rice, više od toga. To je film koji nastoji istražiti dubinu duše: one ljudske i one neljudske. Ono što je Jordana privuklo ovom scenariju jest mogućnost uznemiravanja gledatelja, jer sve je ispričano sa stajališta monstruma, dakle sa stajališta zlih koji se, kako to pokazuje film, ipak razlikuju jedni od drugih.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...