Navigation Content

Supruge i kćeri

Supruge i kćeri

Wives and Daughters

Justine Waddell u raskošnoj seriji snimljenoj prema nedovršenom romanu Elizabeth Gaskell

INFO

GlumciFrancesca Annis, Ian Carmichael, Deborah Findlay, Barbara Flynn, Michael Gambon, Tom Hollander

Sažetak

Nedovršeni roman Elizabeth Gaskell psihološki je najbolje obrađen, ali i najmanje poznat među romanima te engleske književnice iz prve polovice 19. stoljeća, koja se uglavnom bavila socijalnim prilikama mančesterskih radnika.

Radnja romana bavi se srednjom engleskom klasom s početka 19. stoljeća i govori o Molly Gibson (Justine Waddell), otvorenoj i strastvenoj djevojci koju je odgojio otac. U 17. godini otac se ponovno ženi i ona odjednom dobiva maćehu koja u kuću dovodi svoju kćer, prekrasnu Cynthiju (Keeley Hawes).

Iako različite, djevojke se brzo sprijateljuju. Najveći su im problem, dakako, muškarci. Tu su Osborne (Tom Hollander) i Roger (Anthony Howell), sinovi plemića Hamleyja, a obje zbunjuje tajanstveni g. Preston (Iain Glen).

Prema tom romanu BBC je snimio raskošnu istoimenu seriju na kojoj su radili i autori nagrađivane serije 'Ponos i predrasude'. Scenarist Andrew Davies, odgovoran za obje serije, tvrdi da je uživao adaptirajući roman Elizabeth Gaskell zbog sjajne psihološke obrade likova. Iako je roman pročitao tek kad se primio njegove obrade, dojmila ga se jednostavnost teme koja vrvi uobičajenim klišejima poznatim iz suvremenih sapunica, ali složenima tako majstorski da roman po svim kriterijima spada u remek-djela engleske književnosti.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...