Navigation Content

Moj život u ružičastome

Moj život u ružičastome

Ma vie en rose

Nagrađivana drama o dječaku koji sebe doživljava kao djevojčicu

INFO

RedateljAlain Berliner

GlumciMichèle Laroque, Georges Du Fresne, Jean-Philippe Écoffey, Hélène Vincent, Daniel Hanssens

Sažetak

Glavni junak je sedmogodišnji dječak Ludovic (Georges Du Fresne) koji se s roditeljima tek doselio u predgrađe, i to u kuću odmah do kuće šefa svog oca, koji ima sina njegovih godina.

Ludovic živi prvenstveno u svijetu svoje mašte u kojem sebe doživljava kao djevojčicu te se voli oblačiti u haljine, pa iako je još prerano da bi to odredilo njegovo kasnije (prvenstveno seksualno) ponašanje, roditelji su mu zabrinuti, posebice kada Ludovic želi izvesti predstavu vjenčanja sa šefovim sinom, koji mu je postao najbolji prijatelj, jer bez obzira na to što bi se sve moglo tumačiti i kao dječja igra, u maloj društvenoj zajednici predgrađa takvo ponašanje izaziva izrazito negativne reakcije.

Priča je ispričana iz Ludovicove vizure pa su osnovni elementi filmskog postupka utemeljeni na komediji i bajkovitosti, no ipak ukazuju i na ozbiljne probleme, naročito u odnosu prema onima koji odskaču od uobičajenih normi. Međutim, autor ima razumijevanja za ponašanje svih svojih likova - kako Ludovicovog svijeta igre u kojem on sebe zamišlja kao princezu u ružičastom tako i roditeljskih dilema o tome na koji način se postaviti prema takvom neobičnom ponašanju njihovog sina.

'Moj život u ružičastome' jedan je od najcjenjenijih i najnagrađivanijih europskih filmova 1997./98. Među brojnim nagradama spomenut ćemo: Zlatni globus i BAFTA-u za najbolji film izvan engleskog govornog područja, Europsku filmsku nagradu za najbolji scenarij (Alain Berliner i Chris Van der Stappen), Kristalni globus na festivalu u Karlovym Varyma, César za najbolji prvi film.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...