Navigation Content
Farma

The Farm

Osamnaest najodvažnijih napušta blagodati modernog života i ulazi na seoska imanja na kojima će svojim trudom, radom i upornošću dobiti priliku osvojiti pola milijuna kuna

INFO

Sažetak

Farma je u petoj sezoni prerasla svoje dosad poznate ograde i podijelila se u dva ravnopravna gospodarstva koja se bore za prevlast. Nastale su tako Stara farma i Nova farma, a u avanturu života upustit će se 18 natjecatelja koji će se boriti za glavnu nagradu od pola milijuna kuna.

Život na farmi trajat će tri mjeseca, a dolaskom na Farmu natjecatelji postaju farmeri. U novoj sezoni uvjeti života postaju teži, a pravila stroža. Od farmera se očekuje da budu spremni izdržati duže vrijeme bez mobitela, računala i odreći se udobnosti vlastitog kreveta, da budu dovoljno hrabri da rade i žive na farmi udaljenoj od civilizacije i budu spremni prihvatiti sve izazove koji će ih dočekati na osamljenom seoskom imanju.

Nova sezona popularnog showa donosi brojna iznenađenja, kako za farmere, tako i za gledatelje. Dodatni elementi koji očekuju farmere ove jeseni daju formatu dodatnu snagu i dimenziju koju do sada na Farmi nismo vidjeli. Po prvi puta u Hrvatskoj farmeri će biti podijeljeni – dok će jedan dio uživati blagodati modernije verzije stare seoske farmerske kuće na Novoj farmi, drugi dio farmera živjet će u siromašnijem ruhu i u skromnijim uvjetima, na Staroj farmi.

Nova farma imat će više prostora za spavaonice, kupaonicu, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, a za razliku od Stare farme, Nova ima provedenu struju, tekuću vodu, kupaonicu i WC u kući. Spavaonice su opremljene drvenim krevetima, madracima i ormarima, dnevni boravak namještajem za sjedenje, a blagovaonica i kuhinja finim keramičkim setom za objedovanje i dovoljnim brojem kuhinjskog pomagala kako bi život u gospodarskoj kući bio što ugodniji. Štala i radionica također odišu novitetima u obliku pomagala koje će kandidatima bogate farme pojednostaviti održavanje životinja, obrade vrta i izgradnju. Najvrjednije pokretnine na Novoj farmi su konj i traktor.

Stara farma odiše siromaštvom. U spavaonicama nema kreveta, već samo slama od kojih će si kandidati sami morati napraviti madrace. Za razliku od farmera s Nove farme, na Staroj farmi obavljanje zadataka bit će puno teže s obzirom na to da će njihovi alati biti puno skromniji. Stara farma nema provedenu struju, nema tekuće vode, nema male kućanske aparate niti bijelu tehniku. Farmeri iz Stare farme koristit će se starim limenim i drvenim posuđem i priborom, kao i poljskim WC-om. Najvrjednije pokretnine su magarac i zaprežna kola.

Mjesto susreta dviju farmi bit će zdenac i ograda. Ujedno, to će biti i neutralni prostor na kojem Mentor kandidatima daje zadatke, ocjenjuje i proglašava pobjednika tjednog zadatka. Na zajedničkom trgu nalazi se zdenac s kojeg kandidati obiju farmi uzimaju vodu. Ograda, s druge strane, vizualno postavlja jasne granice u kojoj se kandidati smiju kretati, budući da je strogo zabranjeno ulaženje farmera na suprotnu farmu.

Dvoboji također u novoj sezoni mijenjaju svoja pravila, a farmere očekuju mini dvoboji i eliminacijski dvoboji. Mini dvoboji namijenjeni su za pobjednike tjednog zadatka, gdje će pobjednici koji će sudjelovati u dvobojima moći osvojiti vrijednu osobnu nagradu u vodu od nekog luksuza (večera, parfem, pismo od kuće, osobni predmet od doma, susret s voljenom osobom, izlet i sl.) Važno je napomenuti da mini dvoboji nisu eliminacijski, već donose nagradu za farmera koji se za nju uspije izboriti.

Glavni dvoboj je isključivo eliminacijski između dvoje duelista koji odlučuje tko ostaje, a tko napušta farmu! Baza dvoboja su starohrvatske igre, a duelisti biraju između tri kategorije: snaga, izdržljivost i znanje. Dosadašnje pravilo da žensko-muški dvoboj mora biti dvoboj znanja mijenja svoja pravila. U ovoj sezoni suprotni spolovi mogu birati između sve tri kategorije, a kako bi se dva farmera suprotna spola dovela u ravnopravan položaj u dvoboju snage i izdržljivosti, pravila dvoboja bit će temeljena na tjelesnoj masi i spolu duelista.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...