Navigation Content

Čovjek iz San Fernanda

Čovjek iz San Fernanda

Every Which Way But Loose

Clint Eastwood u ulozi bezbrižnog vozača kamiona s prijateljem orangutanom i darom za tučnjavu

INFO

RedateljJames Fargo

GlumciClint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, Beverly D'Angelo, Walter Barnes, Roy Jenson

Sažetak

Philo Beddoe (Clint Eastwood) bavi se popravcima automobila, no zapravo zarađuje novac uličnim borbama koje mu ugovara prijatelj Orville (Geoffrey Lewis).

Philo je nepobjediv borac kojem se svidi country pjevačica i gitaristica Lynn Halsey-Taylor (Sondra Locke). Ona mu uzvraća naklonost i provede s njim noć, no onda otputuje. Philo svojim kamionetom u društvu Orvillea i orangutana Clydea krene dolinom San Fernanda u potragu za njom.

Na putu upoznaju djevojku Echo (Beverly D'Angelo), s kojom se Orville zbliži, a za njima juri motociklistička banda Crne udovice. Još dvojica sumnjivih tipova imaju opasne namjere...

Agent Clinta Eastwooda savjetovao mu je da odbije ponudu za nastup u komediji s orangutanom, međutim jedna od najvećih glumačkih zvijezda sedamdesetih nije prihvatila tu sugestiju, što se pokazalo izvrsnim poslovnim potezom. Naime, mimo svih očekivanja, 'Čovjek iz San Fernanda' postao je velik hit, pa je dvije godine kasnije snimljen i nastavak 'Čovjek iz San Fernanda 2', koji je također postigao izvrsne komercijalne rezultate.

Eastwoodova glumačka partnerica Sondra Locke u to je doba bila i njegova životna družica i ostala je to sve do 1990., a kao i veći dio glumačke ekipe, nastupila je i u nastavku. To doduše ne vrijedi za simpatičnog orangutana Manisa koji je previše narastao pa ga je zamijenio drugi pripadnik njegove vrste.

Možda najekspresivniji nastup ostvarila je, međutim, veteranka Ruth Gordon (dobitnica Oscara za epizodnu ulogu u 'Rosemarynoj bebi' Romana Polanskog) kao Orvilleova dinamična majka.

Spomenimo i to da je Clinta Eastwooda za potrebe filma boksačkim vještinama podučavao Al Silvani, koji je nekad trenirao svjetskog prvaka Jakea LaMottu, a dvije godine ranije podučavao je i Sylvestera Stallonea kako bi što uvjerljivije utjelovio Rockyja Balbou u prvom "Rockyju".

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...