Navigation Content

Serum istine

Serum istine

Unforgettable

Ray Liotta testira na sebi serum kako bi našao ženinog ubojicu

INFO

Redatelj John Dahl

GlumciRay Liotta, Linda Fiorentino, Peter Coyote, Christopher McDonald, Kim Cattrall, Kim Coates

Sažetak

Istražujući slučaj višestrukog umorstva, policijski mrtvozornik David Krane (Ray Liotta) naiđe na trag identičan onom nađenom na poprištu umorstva njegove žene.

Naime, ona je ubijena pod sumnjivim okolnostima, a među osumnjičenima je bio i sam Krane, no oslobođen je optužbi zbog nedostatka dokaza. U ovom tragu on vidi priliku da napokon sazna tko ju je ubio i spere ljagu sa svog imena.

Na liječničkoj konferenciji dr. Martha Briggs (Linda Fiorentino) predstavi svoj eksperiment kojim pokušava dokazati da jedan čovjek može spoznati sjećanja drugoga ako si u krv ubrizga njegovu moždanu tekućinu.

Nakon neuspješnog nagovaranja doktorice da na njemu isproba taj postupak, Krane mu se odluči podvrgnuti bez njezina znanja. Kad se dokopa moždane tekućine svoje pokojne žene, pokušat će jednom zauvijek riješiti tajnu njezina ubojstva...

Ime američkog redatelja Johna Dahla možda nema komercijalan i univerzalan prizvuk, no on u filmofilskim krugovima uživa poseban status. Njegova redateljska filmografija navodi malo filmova, no već si je s prva tri osigurao mjesto u analima filmske umjetnosti: "Ubij me ponovno" (1989.), "Red Rock West" (1992.) i "Posljednje zavođenje" (1994.).

Dahl je u svoje filmove unio sve važnije noirovske elemente, a stvarajući svoj četvrti film odlučio je malo omekšati ustaljene žanrovske okvire. Rezultat je bio "Serum istine", film koji ima više odlika trilera nego krimića i koji počiva na fantastičnoj početnoj premisi.

Glavnu žensku ulogu igra Linda Fiorentino, glumica koja je pružila jedno od najdojmljivijih utjelovljenja femme fatale, i to upravo u Dahlovu filmu "Posljednje zavođenje". Glavnu mušku ulogu igra Ray Liotta (Dobri momci), a u sporednim se pojavljuju Peter Coyote (Kika, Femme Fatale) i atraktivna Kim Cattrall, glumica koja se proslavila ulogom Samanthe u seriji "Seks i grad". Na Festivalu policijskog filma u Cognacu 1997. film je osvojio nagradu publike.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...