U nedjelju navečer završava belgijsko nogometno prvenstvo, a novi prvak Club Brugge proslavit će naslov utakmicom protiv Oostendea.Jedanaest je godina prošlo otkad je Club Brugge osvojio posljednji naslov, puno previše, rekli bi njegovi navijači. Faza dominacije Anderlechta napokon je završila, i to dosta spektakularno; u osmom kolu doigravanja za prvaka Club Brugge je u ključnom susretu pregazio Anderlecht s visokih 4-0 i tako praktički osigurao naslov. 

Protiv Oostendea Brugge je ove sezone već odigrao tri susreta i upisao tri pobjede, no dosta tijesnim rezultatima i ne bez velike borbe. Oostende se plasirao u doigravanje za prvaka, i to na račun jednog Standarda, iz čega se vidi očiti napredak ovog malog belgijskog kluba. Oostende se ove sezone pametno pojačao dovodeći dobre besplatne igrače, a novac uložio jedino u strijelca zanimljiva imena Knowledgea Mousonu te hajdukovca Antonija Milića. Oba su se igrača pokazala vrijedna investicije; Mousona je postao prvi strijelac, a Milić je iako vrlo mlad, postao neizostavnim članom početne jedanaestorke Oostendea. 

Može li Oostende ostati neporažen u Bruggeu i tako pokvariti slavlje novom prvaku, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.