Navigation Content

Pompeji: Otkrivanje novih tajni

Pompeji: Otkrivanje novih tajni

Pompeii: New Secrets Revealed

Povjesničarka Mary Beard kreće u potragu za istinom o ljudima koji su tragično skončali u pompejskoj katastrofi

INFO

Sažetak

Povjesničarka Mary Beard pokrenula je projekt Veliki Pompeji i otputovala na povijesnu lokaciju zamrznutu u vremenu nakon nevjerojatne prirodne katastrofe koja je istovremeno uništila i očuvala cijelu zajednicu 79. godine.

Postoje mnoge teorije o Pompejima, no unatoč istraživanjima i ispitivanjima koja su trajala stoljećima, još postoji mnogo tajni. Jedna trećina lokacije nikada nije iskopana i ne zna se ništa o stvarnom identitetu tijela u odljevima.

Pomoću napredne tehnologije arheolozi su pokrenuli veliki projekt iskapanja koji će istražiti 30 posto lokacije koja je još zakopana pod slojevima pepela i lave kako bi otkrili istinu o ljudima koji su tragično skončali u pompejskoj katastrofi.

Poznati gipsani odljevi žrtava uklonit će se prvi put iz staklenih spremnika u kojima se nalaze desetljećima radi detaljnog ispitivanja koje uključuje analizu DNK.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...