Navigation Content

Mjesto koje zovem dom

Mjesto koje zovem dom

A Place to Call Home

Marta Dusseldorp u epskoj romantičnoj drami o putovanju jedne žene k iscjeljenju svoje duše i o sukobima unutar povlaštene obitelji pedesetih godina prošloga stoljeća u ruralnoj Australiji

INFO

GlumciMarta Dusseldorp, Brett Climo, Abby Earl, Arianwen Parkes-Lockwood, David Berry, Craig Hall

Sažetak

London, Engleska, 1953. Užasi Drugog svjetskog rata svima su još u živom i bolnom sjećanju. Ljupka, no zagonetna medicinska sestra Sarah Adams (Marta Dusseldorp) doznaje da joj je umro polubrat i odluči se vratiti u Australiju brinuti se za svoju majku od koje se udaljila.

Sarah radi na prekooceanskom brodu kojim se vraća kući i ondje upozna bogatu obitelji Bligh koja živi u ruralnoj Australiji. Iako se odmah poveže s dobrodušnim i šarmantnim udovcem Georgeom (Brett Climo) i njegovom modernom mladom kćeri Annom (Abby Earl) i povučenom snahom Olivijom (Arianwen Parkes-Lockwood), njihova se budućnost bespovratno ispreplete tek kad spasi njegovog problematičnog sina Jamesa (David Berry), koji se pokuša baciti s broda u more.

Samo kruta glava obitelji Elizabeth zna za Sarin junački čin. Pošto-poto želi da tako i ostane te da Sarah ostane na distanci, da se ne bi doznali skandalozni razlozi koji stoje iza Jamesova postupka.

No Sarah se samo još više poveže s obitelji Bligh kad propadne njezin pokušaj da se pomiri s majkom i ona prihvati Georgeovu ponudu da dođe raditi u Inverness, slikoviti provincijski gradić blizu prekrasnog imanja obitelji Ash Park.

Elizabeth je u strahu i od toga da se Jamesova tajna pročuje i od jačanja Georgeova toplog odnosa sa Sarom te odluči sabotirati Sarino zapošljavanje u lokalnoj bolnici.

Iako uspijeva dokazati svoju vrijednost opuštenom glavnom liječniku Jacku Duncanu (Craig Hall) i tako onemogućiti pokušaje usmjerene protiv nje, oni je neželjeno podsjećaju na mračnu prošlost koja je progoni. Čini se da Inverness još dugo neće postati mjesto koje ona može zvati dom.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...