Navigation Content

Daleka zemlja

Daleka zemlja

The Far Country

Oskarovac James Stewart u vesternu slavnog redatelja Anthonyja Manna

INFO

RedateljAnthony Mann

GlumciJames Stewart, Walter Brennan, Ruth Roman, Corinne Calvet, John McIntire, Jay C. Flippen

Sažetak

Godina je 1896. Jeffu Websteru (James Stewart) se učini da je zlatna groznica koja je upravo u tijeku sjajna mogućnost da se obogati, zahvaljujući trgovanju stokom s ljudima koji traže zlato.

Tako on tjera svoju stoku iz Wyominga u Seattle, pa potom teretnim brodom do Skagwaya i u planine do grada Dawsona. Tamo, sa svojim poslovnim partnerom Benom Tatumom (Walter Brennan), i sam uđe u posao sa zlatom.

Istodobno, dvije će se žene pomamiti za zgodnim iako naoko antipatičnim Jeffom...

'Daleka zemlja' poznatoga redatelja vesterna Anthonyja Manna vrlo je solidno ostvarenje unutar žanra. Uz zoran prikaz slučaja vlasnika stoke koji u početku samo razmišlja o vlastitom profitu, a potom se promijeni spoznavši neke istine o životu i ljudima, film daje sjajnu sliku načina života tamošnjih ljudi.

U glavnoj ulozi nastupa slavni J. Stewart, kojemu je ovo bila četvrta od pet filmskih suradnji s ovim redateljem. U ostalim ulogama nastupaju ništa manje slavni R. Roman, W. Brennan i J. McIntire.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...