Palestinska obitelj s petero maloljetne djece odbije ići u izbjeglištvo. Ubrzo se nađu u izraelskom okruženju te ih vojska obavijesti da njihova kuća pripada izraelskoj vojsci i da će biti podijeljena na tri zone.

A zona je dnevni boravak i bit će boravište glave kuće, odnosno oca obitelji te će noću cijela obitelj spavati u dnevnom boravku. Zona B je ostatak prizemlja, a zona C je kat i nitko ne smije pristupiti tamo inače će biti strogo kažnjen. Također ih nitko ne smije niti posjetiti.

Obitelj živi u strahu, no glava obitelji, otac, uporan je u svojoj namjeri da ne napuštaju svoj dom.

Film "Private" debitantsko je dugometražno igrano djelo talijanskog redatelja Saverija Costanza koji s točke gledišta jedne palestinske obitelji razmatra i opisuje sukob Palestinaca i Izraelaca. Priča je nastala prema istinitim događajima, a redatelj je stilom režije i kamere nastojao postići dokumentarističko ozračje filma koji je i kritika i protest protiv kršenja ljudskih prava.
Ovaj film sudjelovao je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima gdje su ga kritičari hvalili i nagrađivali, a među izdvojenima su festivali u San Franciscu, Locarnu i Valladolidu te nagrada Costanzu David di Donatello za najboljeg debitanta.