U srijedu navečer Barcelonu čeka veliko iskušenje na stadionu Vicente Calderon; Blaugrana brani prednost od 2-1 iz prvog susreta protiv madridskog Atletica, a s obzirom na to kako igra zadnjih tjedana, njezini navijači nakon dugo vremena imaju razloga za brigu.



Prije svega par tjedana Barcelona je igrala vrhunski nogomet i izgledala zaista nepobjedivo. Cijela ekipa je igrala odlično, a uz uvijek sjajnog Messija, posebno su se isticali klinički precizni Suarez te nadahnuti tehničar Neymar kojem se lopta veći dio sezone lijepila za nogu. Svi su Barceloni predviđali bogatu žetvu trofeja no onda je stigao zadnji reprezentativni tjedan, a Barcini majstori otisnuli su se na prekooceanska putovanja ne bi li pomogli svojim nacionalnim vrstama da izbore plasman na ruski mundijal. Daljnji slijed događaja je poznat; Barca je prvo izgubila El Clasico na Camp Nou, zatim teškom mukom pobijedila Atletico za neizvjestan uzvrat, a prošlog vikenda Katalonci su ponovo poraženi u Primeri te je tako došao u pitanje njihov već uknjiženi naslov La Lige. 

Loši rezultati Barcelone stigli su kao posljedica očitog pada forme ključnih igrača Barcelone; nakon povratka iz Južne Amerike MSN trio više nije bio isti, a Enrique je spomenuo da su se sva trojica iz reprezentativnih akcija vratila virozna. Uz sve to čini se da Enrique nije naučio lekciju pod naslovom 'Ivan Rakitić mora igrati svaku utakmicu cijelu utakmicu'! Gol za pobjedu Reala pao je ubrzo nakon izlaska Rakitića iz igre, a prošlog vikenda na Anoeti Raketa je bio na klupi i ušao je u igru kada je Barca već bila u zaostatku. Činjenica da Barcelona postiže slabije rezultate bez Rakitića u igri, ogromna je pohvala našem reprezentativnom veznjaku! Pravog Raketu Enrique nasušno treba ove srijede na Calderonu jer je on zapravo jedini igrač Barce koji može fizički parirati Atletičarima u sredini terena, no još više mu je potreban povratak Neymara u pravu formu; njegov dribling ima kvalitetu destabilizirati svaku obranu svijeta pa tako i onu Simeoneove bande.

Barca na Calderonu i na kanalu HRT 2.