Hrvatska nogometna reprezentacija ove srijede igra prijateljski susret protiv Izraela. Čačićeva vrsta u Osijeku započinje pripreme za nadolazeći Euro 2016 u Francuskoj, a par dana nakon ovog meča Rakitić i društvo igraju protiv Mađarske u Budimpešti.S Izrealcima imamo samo dobra nogometa iskustva. Protiv reprezentacije Izraela Vatreni su do sada igrali šest puta, a upisali su četiri kvalifikacijske pobjede te remi i pobjedu u prijateljskim mečevima. Izraelci u Osijek stižu s nešto pomlađenim sastavom, no tu su i dalje iskusni veznjak Benayoun te napadač Tomer Hemed koji nam je prije pet godina zabio na Maksimiru; to je ujedno bio i zadnji meč koji smo igrali protiv Izraela, a pamtimo ga po golčini Modrića koji je preokrenuo tijek susreta.

Čačić je za susrete protiv Izraela i Mađarske okupio vrlo jaku momčad sa svim našim najvećim zvijezdama, no našao se na udaru kritika zbog nepozivanja ni jednog lijevog beka. Ozlijeđenog Pivarića Čačić očigledno vidi kao rješenje za lijevi bok Vatrenih, no u situaciji kada je Pivarić teško ozlijeđen i kada igramo pripremne mečeve, nepozivanje Strinića, Leovca, Pranjića ili Hrvoja Milića zaista je neobjašnjivo. Zamjerilo se Čačiću i pozivanje samo dvojice napadača, Mandžukića i Kalinića te izostavljanje Kramarića kojega je izbornik, prema vlastitim riječima ostavio da se privikne na novi klub. Mjesto u A reprezentaciji dobio je Halilović koji zbog parnih kartona ne može nastupiti za mladu vrstu.

Osječka će publika u srijedu popodne vidjeti na djelu Rakitića, Modrića, Mandžukića, Perišića i ostale zvijezda, a hoće li slavonska prijestolnica ponovo biti sretna za Vatrene, pogledajte na kanalu HRT 2.