Navigation Content

Rosemaryna beba

Rosemaryna beba

Rosemary's Baby

Mia Farrow i John Cassavetes u kultnom hororu Romana Polanskog

INFO

RedateljRoman Polanski

GlumciMia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy

Sažetak

Mladi bračni par Rosemary (Mia Farrow) i Guy (John Cassavetes) useli se u zgradu loše reputacije.

Susjedi su im stariji par, Roman (Sidney Blackmer) i Minnie (Ruth Gordon) Castevet, koji Rosemary pružaju više pažnje no što bi ona željela.

Uskoro se počinju događati neobične stvari - djevojka iz zgrade pogine na nerazjašnjen način, Rosemary progone strašne noćne more, a Guy postaje hladan i dalek.

Kad Rosemary zatrudni, počinje gubiti na težini, blijeda je i iscrpljena, a muče je i jaki bolovi. Uskoro počinje sumnjati da stanari zgrade imaju nekakav njoj nepoznat plan za njezino nerođeno dijete i ona će pokušati učiniti sve da ga zaštiti.

No, možda nije dijete ono koje treba zaštitu...

Kultni horor koji je postao klasik napravljen je bez ikakvih specijalnih efekata s istinskom snagom postignutom zanimljivom vizualnošću, dezorijentirajućom kamerom iz ruke ili glazbom koja se transformira od nevine uspavanke do zastrašujućih apstrakcija.

M. Farrow je izvrsna, jer kako tenzija raste, i mi osjećamo isto što i ona - isprva radoznalost, potom sumnju, pa paralizirajući strah i na kraju spoznaju. Zanimljivo je spomenuti da se u sceni na kućnoj zabavi pojavljuje i Sharon Tate, te da glas oslijepjela glumca preko telefona pripada Tonyju Curtisu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...