Branitelj naslova Europske lige Sevilla za prolazak u četvrtfinale natjecanja mora pobijediti Basel. Prvi susret završio je bez golova pa i Švicarci imaju izvjesne šanse u uzvratu, no Andalužani su specijalisti za nokaut faze natjecanja i u ovom su susretu u poziciji velikog favorita.Prije tjedan dana u Baselu smo gledali jednu ravnopravnu utakmicu u kojoj ni jedna momčad nije uspjela uloviti prednost. S takvim razvojem događaja zadovoljnija je bila Sevilla koja je tako dobila priliku na svom Pizjuanu riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale. Ni u Baselu nisu nezadovoljni 'nulom' iz prvog susreta; jedan gol Švicaraca u uzvratu dramatično bi promijenio situaciju. 

Sevilla će u uzvratu morati biti oprezna jer Basel je iskusna momčad koja zna kako se igraju eliminacijske utakmice, no visoka kvaliteta i odlična trenutna forma Konoplyanke i društva morala bi doći do izražaja. Sevilla je prošle nedjelje pobijedila opasni Villarreal s 4-2 na Pizjuanu i tako dala do znanja Švicarcima što ih čeka u četvrtak.

Ostaje li branitelj naslova Europske lige i dalje u konkurenciji, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/