U ponedjeljak navečer, Leicester igra susret 30. kola Premier lige, a protivnik mu je Newcastle, slavni klub sa sjevera Engleske koji se nalazi u zoni ispadanja i kojem prijeti relegacija.Devet kola prije kraja prvenstva Ranierijev sastav i dalje predvodi prvoligašku kolonu, i to s pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama te sa čak osam bodova više od trećeg Arsenala. Nevjerojatni je Leicester proveo gotovo pola sezone na vrhu Premiershipa, no Ranieri je cijelo vrijeme 'spuštao loptu na zemlju' govoreći da njegova momčad uživa u trenutku, ali da je naslov Premier lige vrlo, vrlo daleko. Sada, devet kola prije kraja, naslov se čini nikad bliže za Leicester i bit će zanimljivo vidjeti kako se Vardy i ostali nose s maksimalnim pritiskom.

Newcastle se bori za ostanak u ligi i ne ide mu dobro; samo tri boda su osvojili u zadnjih šest kola i čine se na sigurnom putu prema Championshipu. U prošlom kolu Svrake su izgubile od Bournemoutha na svom travnjaku, a taj ih je poraz jako deprimirao budući da su računali na bodove protiv debitanta Premier lige. 

S najjačim sastavima lige Leicester se ove sezone uspješno obračunavao, i to većinom na kontre; odlična duga lopta Mahreza na žilavog Vardyja - i to je gol. Sada ćemo vidjeti kako Leicester igra kada mora dominirati i tražiti trobod u situaciji u kojoj se protivnik žestoko brani. Traje li još Vardyjeva čarolija, pogledajte na kanalu SportKlub 2.